شیوه نامه برگزاری آزمونهای پایان نیمسال اول 400-99 دانشگاه علوم پزشکی ایلام
بسمه تعالی
معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
مدیریت امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی
شیوه نامه برگزاری آزمونهای پایان نیمسال اول 400-99 دانشگاه علوم پزشکی ایلام
الف) نحوه برگزاری آزمون:
کلیه آزمون های دروس نظری به صورت آنلاین برگزار خواهند شد.
در صورت عدم دسترسی دانشجو به اینترنت یا سایر ملزومات آزمون برخط، ضروری است یک هفته قبل از آزمون، هماهنگی های لازم با آموزش دانشکده را انجام دهند. برای این دسته دانشجویان، آزمون در همان زمان و به صورت حضوری آنلاین در سالن آزمون الکترونیک برگزار خواهد شد.
برای سؤالات چهارگزینه ای، متوسط زمان هر سوال 45 ثانیه (حداقل 30 و حداکثر 60 ) می باشدکه با نظر استاد درس تعیین خواهد شد.
هر صفحه دارای یک سوال و ترتیب سوالات و گزینه ها تصادفی بوده و در صورت عدم پاسخگویی به سوال ظرف مدت مشخص شده، سوال به صورت خودکار پس از گذشت ۱۲۰ ثانیه رد شده و به سوال بعدی منتقل خواهد شد. بدیهی است زمان کل آزمون ثابت می باشد. همچنین امکان برگشت به عقب در سوالات وجود ندارد.
آزمون ها فاقد نمره منفی می باشند.
با توجه به ایجاد اختلال در سامانه آزمون برخط درصورت استفاده هم زمان از سایر نرم افزارهای اینترنتی( ازجمله پیام رسان های اجتماعی و مرورگرهای شبکه و...) توصیه میشود در زمان برگزاری آزمون صرفا صفحه آزمون باز بوده و از نرم افزار دیگری استفاده نشود.مسولیت اختلال ایجاد شده به این دلیل صرفا بر عهده دانشجو می باشد.
از شرکت دانشجویانی که در بازه زمانی برگزاری آزمون های پایانی با گزارش معاونت دانشجویی و فرهنگی مشخص شود که خوابگاه را ترک نکرده ، جلوگیری شده و آزمون برای این قبیل افراد فعال نخواهد شد.
ب) اصول راهنمای دانشجویان
دانشجویان موظف هستند دستور العملهای شرکت در آزمون را مطابق با آنچه در آزمونهای حضوری وجود دارد رعایت نمایند. این دستورالعملها شامل رعایت مقررات مربوط به پوشش ظاهری در صورت لزوم استفاده از دوربین برای شرکت در آزمون، اجتناب از خوردن یا آشامیدن در زمان آزمون، ترک غیر موجه محل آزمون و ... میباشد.
بهتر است دانشجویان برای اطمینان بیشتر جهت شرکت در آزمون حداقل یک دستگاه رایانه و یا گوشی هوشمند دیگر نزد خود داشته باشند تا در صورت بروز هرگونه مشکل در کار کردن با رایانه در حال استفاده، پس از هماهنگی با کارشناسان مرکز آزمون از وسیله دوم جهت ورود به سامانه آزمون، استفاده نمایند.
دانشجو موظف است تعهدنامه شرکت در آزمون را در مهلت مقرر و قبل از بازه آزمون تکمیل و ارسال نماید، عدم تکمیل تعهدنامه، منجر به عدم صدور مجوز شرکت در آزمون خواهد شد.
دانشجویان باید نام کاربری و رمز عبور خود را قبل از شروع بازه زمانی هر آزمون تست نموده و از تعریف درست آزمون اطمینان حاصل نماید .
دانشجو ملزم است کیفیت اینترنت خود را قبل از شروع بازه امتحانات بررسی و اگر به اینترنت مناسب دسترسی ندارند، حتما در فرصت باقیمانده نسبت به تهیه اینترنت باکیفیت اقدام نمایند؛
توصیه می گردد در زمان شرکت در آزمون به گونه ای برنامه ریزی شود که فقط آزمون دهنده از اینترنت استفاده نموده و سایر استفاده کنندگان(مثل اعضای خانواده) استفاده از همان خط اینترنتی را تا انتهای زمان آزمون به تأخیر بیندازند.
امکان شرکت در آزمون از طریق تلفن همراه وجود دارد، ولی رایانه برای آزمون دهی، مناسب تر است. در صورتی که در نسخه های بعدی نرم افزار ازمون گیر برای افزایش امنیت ازمون صرفا نیاز به استفاده از رایانه باشد اعلام خواهد گردید.
در صورت استفاده از رایانه قابل حمل و یا گوشی هوشمند حتما میزان شارژ بودن باتری قبل از شرکت در آزمون کنترل شده و شارژر آنها در دسترس قرار داده شود.
حتما نیم ساعت قبل از شروع آزمون نسبت به اتصال به اینترنت و سامانه آزمون اقدام نموده و از آماده بودن تجهیزات سخت افزاری و نرم افزارهای مورد نیاز برای شرکت در آزمون، اطمینان حاصل شود.
برای اطلاع از آخرین تغییرات احتمالی مربوط به دستور العملهای مربوط به شرکت در آزمونهای برخط، سامانه آموزشی ، وبگاه دانشکده، دانشگاه و یا سایر وبگاهها و سامانه های اطلاع رسانی معرفی شده را به طور مستمر قبل و حین بازه زمانی آزمونها، کنترل نمایند.
دانشجو ملزم است قبل از بازه امتحانی، دسترسی خود به نرم افزارها و یا سخت افزارهای لازم و اعلامی دانشگاه )اینترنت، رایانه شخصی، تلفن همراه، تبلت و ..) را فراهم آورد.
دانشجو ملزم است یک هفته قبل از شروع بازه زمانی آزمونها، به پنل خود در سامانه آموزشی مراجعه کرده و از صحت انتخاب واحد اطمینان حاصل نماید. مسئولیت عدم اطلاع به عهده دانشجو خواهد بوده و لازم است در صورتی که درس تعریف نشده است، از طریق آموزش دانشکده پیگیری شود.
دانشجویان نیم ساعت قبل از شروع آزمون، ملزم به ورود به سامانه آزمون بوده و چنانچه خللی در ورود به سامانه وجود داشته باشد باید بلافاصله موارد را به اطلاع کارشناس مربوطه، برسانند. مسؤلیت هرگونه تأخیر در شروع آزمون، به عهده شخص دانشجو است. همچنین لازم است قبل از شروع آزمون دانشجویان فرم مربوط به رعایت اصول اخلاقی را (پیوست) را تکمیل نمایند.
دانشجویان در آزمون های بیش از 30 دقیقه تا 8 دقیقه بعد از شروع آزمون، مجاز به شرکت درآزمون می باشند. بدیهی است پایان آزمون برای این آزمون دهندگان شبیه سایرین بوده و زمان اضافی به آنها داده نخواهد شد. به عبارت دیگر اگر آزمون دهنده بخواهد به سوالات آخر برسد؛ لازم است پاسخگویی سوالات اولیه را سریعتر از زمان در نظر گرفته شده برای هر سوال انجام دهد. در آزمونهایی با زمان زیر 30 دقیقه با توجه به اینکه با تأخیر آزمون دهنده زمان زیادی از آزمون و سؤالات را از دست می دهد، مجوز تاخیر ورود حداکثر 4 دقیقه خواهد بود
در صورتی که دانشجویی در ابتدا یا میانه آزمون به دلیل بروز مشکلات نرم افزاری یا سخت افزاری (مانند قطعی برق، قطعی اینترنت و ...)دچار قطعی اینترنت شود، لازم است در اسرع وقت باکارشناسان مرکزآزمون تماس بگیرد و نسبت به ورود مجدد به سامانه، هماهنگی و اطلاع رسانی نماید. حداکثر مدت زمان مجاز برای اطلا ع رسانی قطعی اینترنت توسط دانشجو به کارشناس آزمون 5 دقیقه است. عدم تماس دانشجو با کارشناسان مرکز آزمون، به منزله عدم شرکت در آزمون می باشد.
در صورتی که دانشجو نتواند در بازه زمانی معین در آزمون برخط شرکت کند، تصمیم گیری در خصوص وی پس از ارائه مستندات، با توجه به تعدد موارد گزارش شده و نظر معاون آموزشی دانشکده، توسط شورای آموزشی دانشکده/دانشگاه و کارگروه مربوطه، صورت خواهد پذیرفت.
دانشجویان مذکور لازم است حداکثر تا 24 ساعت بعد از آزمون درخواست آزمون مجدد خود را به همراه دلیل عدم شرکت در آزمون، به صورت مکتوب و همراه با مستندات به اداره آموزش دانشکده خود تحویل نمایند تا در خصوص وضعیت آتی ایشان تصمیم گیری شود؛ در این حالت اداره آموزش دانشکده ضمن بررسی صحت ادعای مطرح شده توسط دانشجو، در صورت تأیید اظهارات، اقدام به برگزاری آزمون مجدد به صورت حضوری یا شفاهی و یا اعلام ناتمام نمره درس با برگزاری در اولین فرصت تا قبل از نیمسال تحصیلی بعدی، خواهد نمود.
در صورت غیبت غیر موجه، طبق آیین نامه، نمره دانشجو در آزمون، صفر لحاظ می گردد
ج) تخلفات و تنبیهات
با توجه به اینکه فضای آزمونهای برخط، نسبت به آزمونهای حضوری، ممکن است از ضریب ایمنی کمتری برخوردار باشد، عواقب و نوع اقدامات تنبیهی در نظر گرفته شده جهت تخلف در این آزمونها، منطبق با شیوه نامه اجرایی آیین نامه انضباطی دانشجویان(مصوب سیصدو پنجاه و هشتمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی) به شرح زیر است:
احضار و اخطار شفاهی بدون درج در پرونده انضباطی دانشجو
تذکر کتبی بدون درج در پرونده انضباطی دانشجو
اخطار کتبی بدون درج در پرونده انضباطی دانشجو
تذکر کتبی و درج در پرونده انضباطی دانشجو
توبیخ کتبی و درج در پرونده انضباطی دانشجو
دادن نمره 25/0 در درس، آزمون یا تکالیف مربوط به تخلف
محرومیت از تسهیلات رفاهی دانشگاه یا ایجاد تغییر در آنها، از قبیل وام، خوابگاه و غیره از یک ماه تا مدت زمان باقیمانده از تحصیل
دریافت خسارت از دانشجو در مواردی که تخلف منجر به ایجاد ضرر و زیان شده باشد.
منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال یا از 9 تا 6 ماه بدون احتساب سنوات
منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال یا از 9 تا 6 ماه با احتساب سنوات
منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال یا از 6 تا 12 ماه بدون احتساب سنوات
منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال یا از 6 تا 12 ماه با احتساب سنوات
منع موقت از تحصیل به مدت سه نیمسال یا از 13 تا 18 ماه بدون احتساب سنوات
منع موقت از تحصیل به مدت سه نیمسال یا از 13 تا 18 ماه با احتساب سنوات
منع موقت از تحصیل به مدت چهار نیمسال یا از 18 تا 24 ماه با احتساب سنوات
منع موقت از تحصیل به مدت چهار نیمسال یا از 18 تا 24 ماه با احتساب سنوات
تغییر محل تحصیل دانشجو
تبدیل دوره تحصیلی دانشجو از دولتی به شهریه پرداز
اخراج دانشجو از دانشگاه، با حفظ حق شرکت مجدد در آزمون ورودی
اخراج دانشجو از دانشگاه با محرومیت از تحصیل در کلیه دانشگاهها تا 5 سال
ج) -1 موارد و مصادیق تخلفات در آزمونهای برخط مطابق با ماده 33 آیین نامه انضباطی دانشجویان
تقلب عبارت است از استفاده محرز دانشجو از اطلاعات، تجهیزات یا امکانات به نحوی که مجاز نباشد، با قصد قبلی برای ارائه نتیجه یک فعالیت آموزشی موظف؛ متخلف به تنبیه بند 6( در درس یا آزمونهای مربوطه ( و متناسب با نوع تقلب، به یکی از تنبیهات بندهای 1 تا 5 و در صورت تکرار علاوه بر تنبیه بند 6 ، به یکی از تنبیهات بندهای 1 تا 12 محکوم میگردد. علاوه براین مطابق با ماده 35 آیین نامه انضباطی و با توجه به اینکه احتمال تقلبهای قردادی (آزمون دادن توسط فردی غیر از آزمون دهنده اصلی) در آزمونهای برخط بالاتر از سایر آزمونهاست:
چنانچه دانشجویی دیگری را به جای خود در امتحان قرار دهد، به تنبیه بند 6 در آزمون مربوطه و یا یکی از تنبیهات بندهای 1 تا 12 محکوم میشود و در صورت تکرار، تنبیه تا بند 14 قابل تشدید خواهد بود.
در صورت شرکت به جای دیگری در امتحان، متخلف به یکی از تنبیهات بندهای 1 تا 12 محکوم شده و در در صورت تکرار، تنبیه تا بند 14 قابل تشدید خواهد بود. در خصوص به اشتراک گذاری سؤالات یا پاسخها در فضای برخط ، مطابق با ماده 36 آیین نامه انضباطی، متخلف علاوه بر محکومیت به بند 6 به یکی از تنبیهات بندهای 1 تا 12 محکوم شده و در در صورت تکرار، تنبیه تا بند 14 قابل تشدید خواهد بود.
ج) -2 شاخصهای عمومی تخلف
ثبت نام در آزمون با هویت جعلی یا شرکت در در جلسه آزمون، به جای آزموندهنده اصلی
کمک به سایر آزموندهندگان در خارج از ضوابط برگزاری آزمون، جهت پاسخ به سؤالات
تبانی با دانشجویان یا افراد خارج از حوزه
به اشتراکگذاری سؤالات و یا پاسخهای سؤالات آزمون با سایر آزمون دهندگان همانند شبکه ها یا فضای برخط
استفاده از کتاب، یادداشت، جزوه و هر آنچه استفاده از آن توسط دانشگاه در زمان آزمون، ممنوع اعلام شده است.
تشابه قابل توجه در پاسخهای تشریحی ارسالی آزموندهندگان (با تشخیص استاد درس)
تشابه عکسها، محتویات فایلها یا محتوای چندرسانهای ارسالی آزمون دهندگان هرگونه تخلف درحوزه فناوری اطلاعات که در زمان آزمون به تشخیص و تائید نماینده کارشناسان فنی حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه و یا دانشکده رسیده باشد.
ج) -3
شایان ذکر است در حوزه تخلفات رایانه ای و مخابراتی در این حوزه آزمونها، ماده 33 آیین نامه انضباطی، به شرح ذیل بیان شده است: درصورت ارتکاب هر یک از تخلفات در فضای برخط از قبیل هک کردن، ویروسی کردن، سابوتاژ رایانه ای( تغییر، محو، متوقف سازی و...)، تخریب رایانه ( نرم افزاری یا سخت افزاری) از طریق نفوذ به سیستم، جاسوسی کردن و دستیابی غیرمجاز به اطلاعات، ضبط صدا یا تصویربرداری های بدون مجوز یا انتشار آنها، فروش، افشاء یا انتشار اسناد، اطلاعات یاداده های مربوط به دانشگاه، وارد شدن به حریم خصوصی افراددر فضای وب یا استفاده ابزاری یا سوء استفاده از اطلاعات، تصاویر یا محصولات صوتی و تصویری صفحات شخصی افراد حقیقی یا حقوقی)اعم از اخاذی، افشا، انتشار، ... یا تهدید به اقدام در این موارد یا مواردمشابه (شنودغیرقانونی، تهیه سایت ها و وبلاگهای غیراخلاقی و ضدامنیت ملی، تهدید وهتک حرمت اشخاص، اهانت به مقدسات دینی، نفوذ به سایتهای دولتی، ارسال ایمیلهای مخرب، ایجاد دسترسی غیرمجاز یا اخلال در سطح دسترسی افراد، بارگذاری، دانلود یا انتشار موضوعات غیراخلاقی و کلیه جرایم عمومی در فضای وب، متخلف به تناسب تخلف، به یکی از تنبیهات بندهای 4 تا 10محکوم می شود. تبصره :درصورتیکه تخلف تکرار گردد یا دارای ابعاد گستردهای باشد به نسبت سطح تأثیر تخلف، تنبیه تا بند 20 قابل تشدید است.
اطلاعیه ارسال اصل مدارک ثبت نامی
با توجه به شیوع بیماری کرونا و به جهت جلوگیری از مسافرت بین شهری دانشجویان جدیدالورود، طبـق هماهنگی به عمل آمده با شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، پذیرفته شدگان سـال ۹۹ در کلیـه مقـاطع تحصیلی لازم است از طریق باجه های پستی مدارک تحصیلی و هویتی خود را که شامل موارد ذیل می شود بـا ممهور نمودن آنها به مهر شرکت ملی پست، پاکت گذاری نموده و با استفاده از سـرویس پیشـتاز بـه دبیرخانـه معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ارسال کنند.
نکاتی که برای ارسال پستی لازم است به دقت انجام شود :
ارسال مدارک کلیه دانشجویان ( از جمله دانشجویان ساکن در شهر ایلام )بصورت فیزیکی و از طریق ادارات پست از تاریخ 25/8/99 لغایت 30/9/99 به آدرس : ایلام بانگنجاب -انتهای بلوار پژوهش -مجتمع آموزشی معاونت آمورشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام -اداره امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی کد پستی : 6939177143 انجام شود.
الزامی است بر روی پاکت پستی آدرس کامل به همراه نام و نام خانوادگی ، شماره دانشجویی و رشته قبولی و عبارت " مدارک ثبت نامی ورودی 99" قید گردد.
دقت نمایید با توجه به اینکه مدارک لازم جهت ارسال شامل دو قسمت(مدارک مربوط به معاونت آموزشی و مدارک مربوط به معاونت دانشجویی) می باشد لازم است دانشجو هر سری از مدارک را بصورت جداگانه و به ترتیبی که در قسمت پایین ذکر شده داخل کاور پلاستیکی A4 قرار داده و بصورت کاملا تفکیک شده و در یک پاکت پستی ارسال نمایید.
خواهشمند است با توجه به حجم زیاد پاکت های ارسالی دقت لازم را مبذول فرمایید که حتما مدارک به ترتیب ذکر شده و بصورت کامل باشد که انشالله مشکلی جهت تشکیل پرونده دانشجو ایجاد نشود.
الف - مدارک لازم جهت تشکیل پرونده آموزشی
1- کپی صفحات شناسنامه
2- اسکن کارت ملی پشت و رو
3- عکس 4 × 3 که در سال جاری گرفته شده باشد(6 قطعه حتما پشت نویسی شده با ذکر شماره دانشجویی)
4- اسکن کارت پایان خدمت یا کارت معافیت (ویژه آقایان داری کارت)
5- اصل و یک نسخه کپی ریز نمرات پیش دانشگاهی و متوسطه با تمبر، مهر و عکس نظام آموزشی سالی واحدی/ترمی واحدی
6- اصل یا گواهی موقت مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی با مهر آموزش و پرورش محل صدور مدرک نظام آموزشی سالی واحدی/ترمی واحدی -
7- اصل یا گواهی موقت دیپلم با مهر آموزش و پرورش محل صدور مدرک
8- معافیت تحصیلی موقت (جوابیه ای که پس از انجام کارهای مربوط به نظام وظیفه تحویل دانشجو میگردد)
10- فرم انصراف قطعی دانشجو در صورت انصراف از تحصیل و تسویه حساب کامل تایید شده آن دانشگاه
11- مستندات مربوط به استفاده از سهمیه ستاد شاهد و ایثارگران
12- فرم اعلام کدرهگیری تاییدیه تحصیلی
13- اصل فیش واریز پیش پرداخت شهریه ویژه دانشجویان شهریه پرداز
14- اصل تعهدنامه دانشجویان پذیرفته شده با سهمیه بومی (تعهددار)
اطلاعیه شروع کلاسهای نیمسال اول 1400-1399( تمام مقاطع)
اطلاعیه شروع کلاسهای نیمسال دوم 1400-1399( تمام مقاطع)
ضمن خوش آمدگویی ، به اطلاع دانشجویان جدید الورود تمام مقاطع میرساند به علت شیوع ویروس کرونا کلاسهای دانشگاه بصورت مجازی و غیر حضوری برگزار میگردد.لذا خواهشمند است به منظور رعایت پرتکل های بهداشتی از مراجعه حضوری جداً خودداری نمایید و طبق دستورالمعل ذیل ، اقدام به شرکت در کلاسها نمایید.
1-جهت شرکت در کلاسهای آموزشی از تاریخ شنبه 99/11/11 به سامانه آموزش الکترونیک نوید به آدرس medilamnavid.vums.ac.ir/accont/login مراجعه نموده وبا
email.com@ شماره دانشجویی: username
sp123456 یا Password:123456
وارد سامانه شوید و از قسمت پروفایل در کلاسهای آنلاین شرکت نمایید.
2-جهت مشاهده تاییدیه انتخاب واحد و برنامه درسی از تاریخ شنبه 99/11/04 بهسامانه آموزشی (همین صفحه)مراجعه نموده وبا
شماره دانشجویی: username
کد ملی : password
وارد سامانه شوید و تاییدیه انتخاب واحد را مشاهده نمایید.
لازم به ذکر میباشد انتخاب واحد دانشجویان جدیدالورود در نیمسال دوم 400-99 توسط دانشگاه انجام شده ونیازی به انتخاب واحد توسط دانشجو نیست.